Spullenmannen - Waterwiel

De Spullenmannen bouwen een enorm en chaotisch reuzenrad met emmers in plaats van gondels. Met een pomp giet je water bovenin het rad, in de emmers. Het rad gaat draaien. Maar voeg je te veel water toe, dan draait het rad niet netjes rond maar maakt het een chaotisch partoon, heen en weer, over de kope en dan toch weer niet. (Afbeelding: CC BY SA Aiyopasta)


www.spullenmannen.nl

Ruth de Vos - Proceedings

Hoe gaan mensen om met onverklaarbare ervaringen en kan het bestuderen van religie antwoord geven op vragen naar de mogelijkheid van buitenaards leven? In haar nieuwe serie schilderijen onderzoekt Ruth de Vos UFO religies.


ruthdevos.nl

Jan - DUWEN VOOR DUMMIES

Als ‘’iemand’’ DIE ‘’ het allemaal in de hand denkt te hebben’’ duwt Jan Schellink bemande porseleinen ‘’ruimteschepen’’ hangend aan ‘’zijden draadjes’’ de ruimte in. De allesbepalende duw naar een slingerende baan tussen glazen vazenstelsels door. Kunnen botsende ideeën daar waar de breekbaarheid op de loer ligt, in speels en liefdevol onderzoek samen komen? Mensen laten buigen? elkaar breken? elkaar laten barsten? Beter laten we elkaar klinken. En uit klinken.


www.firmabeweegreden.nl

Marijke Hooghwinkel - Geluid van licht

Geluid bevindt zich tussen twee uitersten. De stilte en wat je ziet. Ik geef geluid ‘beeld’ door te duiden,wat geluid voor mij is. Geluid zichtbaar maken wat een contradictie is, want het zal altijd iets zijn wat zich vormt in mijn hoofd. Het is ‘beeld’ maken van hoe mijn tijd klinkt.


www.openwanden.org

Danibal - optreden

Specialist op de mondharp, experimenteel zanger en improvisator. Danibal’s muziek kenmerkt zich door het gebruik van akoestische klankbronnen in combinatie met live loops. Er klinkt keelzang, dan weer gegrom en soms wordt er ook gejodeld. Je weet nooit helemaal zeker welk instrument er nu weer uit zijn koffer wordt getoverd. Zijn muziek werd wel eens treffend omschreven als dada-folk.


www.danibal.nl

pieter spiegelhol vastbinder - licht en spiegel

wat is de relatie tussen licht en spiegel. Is deze buitenaards, virtueel, speels? spiegelhol speelt zich af op de gebieden kunst wetenschap en filosofie. Motto: spiegelen, reflecteren, filosoferen.Filosoferen is een feest.


www.spiegelhol.nl

Adrian Walton-Smith - The other half

Two videos are combined with small revolving objects. The videos are shot in slow-motion. They are continuous loops of slightly different length. Through persistence of vision our eyes combine twenty five separate moments per second into one continuous experience. The man in the video is "material": the young boy in the second video too. Just like the revolving objects. On all this material we impose a narrative, our subjective story. To me the two films refer to a life spent inside the web of time.


https://www.adrianwaltonsmith.eu/projects/pepijn/

Marijke Hooghwinkel - Geluid van Licht

Geluid van licht. Wat is dat, hoe klinkt dat? Is geluid van licht ook geluid van stilte? Kaalstaart is voor mij de gelegenheid, de plek, om te onderzoeken hoe dat eruitziet, geluid van licht. Wat dat dan is. Binnen een installatie in een niet te grote ruimte op een van de binnenvaartschepen. Geluid is uitgangspunt samen met relevante video-projectie en ‘woorden’. Dit idee ontstond door een gesprek met Pieter Spiegelhol vastbinder. Die al sinds 2008 werkt aan een ‘Spiegelhol-project’. En waar ik in 2008 aan deelnam met een geluidsinstallatie over de betekenis van Spiegelhol]. Dit jaar richt hij zich op ‘licht’ in/van de spiegel: Spiegelhollicht. Bij mij was meteen duidelijk dat ‘geluid van licht’ mijn volgende onderwerp zou zijn met in mijn achterhoofd al Kaalstaart 2024.


www.openwanden.org

Balder Westein - Crescendo

Van schets tot mechanische operazanger. Balder laat met Crescendo het plezier van het maken zien, dat uitmondt in een verrassende installatie!


https://www.threedoubleyou.nl/

Xico Ribas and Marcus Wärnheim - dead telephone

We are death telephone, an electro acoustic duo using the acoustic sound sources of alto saxophone and piano, manipulating them through feedback systems. We are dealing with distortion (we live in a world where the flow of information is constantly altered in a feedback loop of different of opinions and sources), coexistence (how can we live together in a deeply disturbed world?) and deep listening (what will we notice if we stop to really observe what is happening?).