Kaalstaart - POEF! Amersfoort

Hoeveel slagroom kan een stofzuiger op? Wat gebeurt er wanneer je toch metaal in de magnetron stopt? In het vaste Kaalstaartonderdeel POEF!Amersfoort snellen objecten hun ondergang tegemoet. Deelnemers demonstreren hun object eerst werkend, en krijgen dan het podium om het dramatisch ten onder te laten gaan, en vervolgens bij te zetten op het kerkhof der gesneefde spullen dat gedurende het festival te zien zal zijn. Heb je een idee? Doe mee! Geef je op bij info@kaalstaart.nl!

Sun 4 Oct 2020
   start 20:00, Serendiep [Insteekhaven Nijverheidsweg Noord]
60 min

Christien Loen - The square

Een onderzoek naar het vierkant. Mijn werk ontstaat vanuit interesse voor de wiskundige en natuurkundige verklaring van de dagelijkse dingen. Daarbij zet ik mijn eigen fysiek in om inzicht te krijgen, met als resultaat een video- en audio-installatie, waarbij herhalende beelden en ritmisch geluid het werk een technisch en tegelijkertijd een poëtisch karakter geven.


www.christienloen.nl

Nelleke Bosland & Floor Remmelzwaal - geen titel (nog niet)

A cooperation between Dutch artists Nelleke Bosland and Floor Remmelzwaal, BRhythmic, geometric repetitions of organised sound gyrating through stripes and flares are randomised into coinciding patterns. Not knowing what to watch for, the mind is feverishly inclined to search for asserting structures and meaning that isn’t there. There is only the tension of the drumming oscillations and modulations with the rapid flashing layers of squares and distorted perspectives of supremacist chambers and landscapes. WARNING: may induce psychedelic fit of ego-loss.


Wim van den Camp - railroller

Ik maak bewegende objecten waarbij de kijker gevoelens ervaart voor het object: empathie, wat zielig, kan ie dit volhouden, waarom lukt het niet... liefst bepalen de materialen en hun gebruik de bewegingen. Soms kan gebruik van computertjes helpen. Het kwetsbare van de objecten wil ik liefst laten ondersteunen door het geproduceerde geluid.


www.wimvdcamp.nl

Johanna Talja - Untitled/Research (Motion Capture Research)

Instead of basing computer-generated imagery on real life footage of an actor in a motion capture suit, the process is done backwards. Clumsy yet impossible to replicate animation and colorful imagery is first created on the computer to be replicated by a human in a performance. Talja, as a both amateur 3D-animator and actor, attempts to understand what living an CGI animation pre-excecution feels like and tries to replicate the machine-like animations in flesh. The result is a video work in which movement as interpreted by a computer and in turn, an human interpretation of the communication between human and the computer.


johannatalja.com

Susana Mulas Lastra - Watergeheimen

Water, oorsprong van het leven. Fascinerend universum van buitengewone wezens, zichtbaar en onzichtbaar. Het papier als microscoop gebruiken op zoek naar fantasie landschappen en verborgen wezens die soms buiten het papier ook een plek nemen.


www.susanamulas.nl

Marijke Schellekens - Insite/ Outsite

De transparante 3d fotogasblokken van Marijke Schellekens maken nieuwsgierig. Vanuit welke hoek, aan de voor of achterkant, met of zonder licht dat er op valt; je ziet elke keer een ander beeld. De 3d fotoglasblokken zijn gemaakt rond thema's als: De Overkant van de rivier, Gevonden Geluk, Naar Huis. Ze kunnen binnen en buiten staan. Ook zijn de fotoglasblokken onderdeel van enkele installaties.


www.personare.nl

Nynke Venema - other place - same time

De beweging van eb en vloed is voor mij een horizontale lijn die op en neer gaat. Door het bestuderen van de getijdentabellen kwam het besef dat eb en vloed een continue beweging is maar dat deze beweging nooit hetzelfde is. De hoogte van laag- en hoogtij verschillen steeds en ook de tijd ertussen, al is het soms slechts een aantal minuten. Door dit van drie plekken op aarde te vertalen naar een video tijdlijn door middel van bewegende horizontale lijnen, worden deze verschillen zichtbaar en ontstaat een beweging waar je urenlang naar kan kijken.


www.knynk.com

Cynthia van Wijngaarden - Spell of the senses

Waartoe voelen we ons fysiek aangetrokken? Wat wekt een afkeer bij je op? De toeschouwer word uitgedaagd om te zien, te voelen, te ervaren. De objecten en presentaties dagen je uit, wekken een verlangen bij je op om ze aan te raken. Het werk gaat over verleiding en tactiliteit, een onderzoek naar de sensualiteit van materialen.


www.cynthiavanwijngaarden.nl

Elianne Schotanus - Variatie in herhaling

Ik maak ritmische oefeningen. Deze oefeningen in ritme zijn van ‘nu’, de tijd waarin ritme zo belangrijk is. Ritme is voor mij niet eentonig en saai, het brengt comfort en balans doordat er variatie in herhaling plaatsvindt. Ritme is te vergelijken met het leven: speels en onaf. Deze oefeningen zijn ontstaan vanuit mijn fascinaties. Ze zijn uitgevoerd in het huis waarin ik tijdens mijn eindexamen in ‘thuisisolatie’ zat.


www.instagram.com/variatieinherhaling/

Diana Wildschut - levende zeefdruk

Experimenten met gezeefdrukte bacterien, schimmels en amoebes, die het materiaal van kleur en structuur voorzien.


Jan Theun van Rees - Camera Lucida

Camera Lucida is de verzamelnaam voor alle pogingen om de interactie tussen twee ruimtes te verbeelden, waarbij het invallend licht centraal staat.


www.onewallaway.com

Letterpers - Stadsatelier - Grafiek atelier

-


www.stadsatelier.com

Jan Schellink - 3 wokken en een zorgrobot

Je maakt van 3 WOK-pannen elektrische snaarinstrumenten. En je stuurt die regenboog aan WOK-klanken live door een machine die daar ter plekke fenomenale bijpassende drum en baspartijen bij maakt. En dan hebben we het (nog maar) over de basis waar Jan Schellink mee aan de slag zal gaan. Totaal onverwachte gebeurtenissen niet uitgesloten.


www.firmabeweegreden.nl

Annabel Konings - De Algenkweker

Alles wat je nu om je heen ziet, de lucht die je inademt, alles begon ooit met één alg. Één cel die zich deelde in twee. Zo groeide deze enkele alg uit tot een kolonie. Dit micro-organisme heeft al het leven om ons heen mogelijk gemaakt. Ik kweek algen voor een beter milieu. De algen in de foto-bio-reactor zuiveren de lucht in huis. De gekweekte algen zijn een goede voedingsbron voor planten. Met dit project wil ik mensen overtuigen van het belang van algen. Wereldwijd zuiveren zij onze lucht, maar in huis kunnen ze ook veel betekenen!


www.annabelkonings.nl

Roald van Dillewijn - Gepaste Afstand

Geluid beweegt zich voort door middel van geluidsgolven, de lengte van een geluidsgolf bepaalt de toonhoogte die je hoort, hoe langer de golf, hoe lager de toon. In de interactieve installatie gepaste afstand bepaalt de afstand tussen de bezoeker en verschillende objecten in de ruimte de klanken die te horen zijn. Ontdek de ruimte en hoor hoe een bepaalde afstand klinkt. Verken de ruimte met meerdere personen voor een nog rijkere klankwereld, zolang je maar 226Hz van elkaar vandaan blijft.


www.roaldvandillewijn.nl